Capçalera
La Ciutat / Dades Generals

Dades Generals


Sant Joan Despí és un municipi de la comarca del Baix Llobregat que forma part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Està situat al pla del Llobregat, a l’esquerra de la part baixa del riu.

El municipi confronta amb els de Sant Just Desvern al nord i amb Esplugues de Llobregat a l’est. Al sud-est el barri de les Planes forma un continu urbà amb Cornellà de Llobregat i la divisòria entre ambdós termes passa pels carrers de les Flors i dels Cireres. Al sud-oest limita amb Sant Boi de Llobregat, a l’oest amb Sant Coloma de Cervelló pel curs de riu i al nord-oest amb Sant Feliu de Llobregat.

Sant Joan Despí té, un total de 33.430 habitants (a data 01/01/2015), una extensió de 6.39 km2 i una alçada a nivell del mar de 78,417m tenint en compte el vèrtex geodèsic situat a la Gallina Blanca, edifici amb un terrat més alt.

La ciutat de Sant Joan Despí està formada per quatre barris: barri Centre (16.169 habitants), barri de les Planes (10.841 hab.), barri de Pla del Vent - Torreblanca (3.668) i barri Residencial Sant Joan (2.752).

El barri Centre delimita geogràficament al nord pel carrer Creu d’en Muntaner; al sud pel terme municipal de Cornellà (carrer Maria Rosa i cotxeres del Tram); a l’est pel ferrocarril Barcelona – Vilafranca, i a l’oest pel carrer de Maria Tarrida.

El barri de les Planes delimita al nord per l’avinguda de Barcelona i el carrer d’Àngel Guimerà; al sud per l’avinguda de les Flors, carrer d’Àngel Guimerà i carrer dels Cirerers coincidint amb el terme municipal de Cornellà; a l’est amb l’avinguda del Baix Llobregat i a l’oest amb el carrer del Gran Capità.

El barri de Pla del Vent – Torreblanca, té al nord el parc de Torreblanca i la carretera nacional 340; al sud l’autopista B23, a l’est el terme municipal de Sant Just i autopista B23, i a l’oest la via fèrria Barcelona – Vilafranca.

El barri Residencial Sant Joan, delimita al nord amb l’autopista B23; al sud amb el carrer de Sant Martí de l’Erm; a l’oest amb el carrer Fructuós Gelabert, i a l’est amb l’avinguda del Baix Llobregat.

Real Time Web Analytics